Pages

Thursday, March 17, 2011

AWAS! - Benarkah ajen PAP sedang berkeliaran di dalam negara?

Perbahasan di Dewan Rakyat dilihat semakin menarik apabila Tony Pua dari parti chauvinis biaDAP didakwa pernah ditahan dan dibicarakan di mahkamah Singapura . Ia ditimbulkan oleh MP Kinabatangan , Datuk Bung Moktar yang menyindir Tony Pua sebagai 'Ejen Singapura'.

Syabas kepada Datuk Bung Moktar ...dedahkan latar belakang sebenar puak-puak Komunis Moden dari DAP ini dan biarkan rakyat Malaysia tahu siapa sebenarnya mereka.

Tony Pua sebelum ini cukup lantang pertikaikan pembelian aset ketenteraan negara iatu Kapal peronda TLDM jenis LCS sehinggakan Jeneral TLDM terpaksa menjelaskan mengenai pembelian aset berkenaan kepada media . Lihat betapa hebat 'risikan saiko' yang dibuat oleh Tony!

Apa tujuan Tony berbuat demikian jika tidak dari arahan seseorang? Pastinya beliau mempunyai agenda dengan mencetuskan isu ini supaya kerajaan terpaksa menjelaskan tentang pembeliau kapal peronda berkenaan.

Lihat berita selanjutnya disini : Tony pernah ditahan di Singapura

Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua didakwa pernah ditahan dan dibicarakan di mahkamah Singapura menyebabkan beliau tidak layak untuk menjadi ahli Parlimen di republik itu.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, selain itu, Ahli Parlimen DAP itu juga pernah bersekolah di negara jiran tersebut di peringkat sekolah rendah sehingga ke peringkat yang lebih tinggi.

                         Tony Pua berdiri di barisan belakang ( kanan sekali ) semasa di Raffles Junior College (RJC).

Katanya, fakta itu mungkin diketahui oleh Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin sehingga menimbulkan ketegangan di antara kedua-dua wakil rakyat tersebut pada persidangan Dewan Rakyat semalam.

"Mungkin Bung (Moktar) tahu dia (Tony) belajar di Singapura dari sekolah rendah sehingga peringkat tinggi.

"Dia dulu ditangkap di Singapura, dibawa ke mahkamah, tetapi sebab hubungan dia mungkin baik dengan pejabat tertentu di sana, beliau dilepaskan (dan) tidak dapat jadi ahli Parlimen (di sana)," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Ahmad Zahid diminta mengulas mengenai kemarahan Tony terhadap Bung Moktar apabila digelar sebagai ejen Singapura oleh wakil rakyat Kinabatangan itu.

Bagaimanapun, Ahmad Zahid tidak menyokong kenyataan Bung Moktar tersebut dan meminta supaya Tony menjelaskan perkara itu di Dewan Rakyat memandangkan Bung Moktar melontarkan 'sindiran' itu di tempat sama.

Sementara itu, Tony ketika dihubungi hari ini menafikan sekeras-kerasnya dakwaan Ahmad Zahid tersebut yang disifatkannya sebagai tidak berasas sama sekali.

"Ini merupakan satu fitnah yang amat besar, saya tidak pernah ditangkap seumur hidup saya kecuali di Malaysia," ujarnya.

Selain itu, Tony menafikan beliau pernah bersekolah rendah di Singapura tetapi mengakui pernah melanjutkan persekolahannya di peringkat menengah di republik tersebut.

Apa-apapun diharap kerajaan dapat menyiasat siapa sebenarnya Tony Pua ini sebelum habis semua rahsia kerajaan di 'jual' keluar!

Gerakan Manjung..

0 comments:

Post a Comment