Pages

Monday, May 16, 2011

Sikap ‘diam diri’ Karpal dipersoal!

Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim hari ini mempersoalkan sikap peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim, Karpal Singh yang terus berdiam diri walaupun anak guamnya itu didakwa sebagai pelaku dalam sebuah video seks yang disebarkan baru-baru ini.

Menurut Zahrain, sebagai Pengerusi DAP dan peguam berwibawa yang mewakili Anwar sepatutnya Karpal bertindak mendesak polis supaya mendedahkan hasil siasatan yang dibuat bagi mencari kebenaran serta mengelakkan rakyat terus keliru.

Tambahnya, Karpal juga sepatutnya melakukan sesuatu dan mencari jalan bagi membersihkan nama anak guamnya itu dan bukan bertindak mendiamkan diri.

“Agak menghairankan sebagai seorang peguam berwibawa, beliau tidak mengambil sebarang tindakan terhadap dakwaan dibuat oleh Datuk Shazryl Eskay Abdullah yang membuat sumpah bahawa pelaku dalam video seks terbabit adalah Anwar.

“Sepatutnya dia menyaman Shazryl Eskay kerana membuat tuduhan sedemikian terhadap Anwar. Namun yang terjadi sebaliknya, dia hanya berdiam diri,” katanya di sini hari ini.

Menurut Zahrain, tindakan yang ditunjukkan Karpal itu amat jelas menunjukkan beliau mengamalkan sikap double standard kerana dulu Karpal pernah cuba menjadi ‘hero’ ketika membangkitkan isu video seks membabitkan Datuk D.P. Vijandran iaitu bekas Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat.

“Dulu beliau cuba menjadi hero tetapi kenapa apabila kes membabitkan Ketua Pembangkang itu, beliau hanya berdiam diri. Adakah kerana beliau takut rakyat mengetahui perkara sebenar.

“Kita kenal Karpal sebagai seorang yang telus dan bermoral tinggi, malah beliau dikenali sebagai Harimau Jelutong, tetapi kali ini beliau hanya berdiam diri,” katanya.

Tambah Zahrain, kes video seks yang dikaitkan dengan Anwar itu seharusnya diselesaikan dengan segera bagi menghilangkan kekeliruan di kalangan rakyat yang dapat melihat klip video berkenaan menerusi Internet.

Gerakan Manjung..(GP)

0 comments:

Post a Comment